Glasklar koll på viktiga bitar

Vår transportchef och pålitlige klippa Peter Kristiansson har alltid många bollar i luften. Logistik och planering är en viktig del av vårt arbete för att möta våra kunders krav, behov och önskemål. Med våra 90 medarbetare och 69 rullande lastbilar på vägarna runt om i landet är vi på Ekdahl Miljö alltid i rörelse. Peter är en viktig kugge i hjulet med full koll på både fordonens skick, vårt system för glasåtervinning och uthyrning av avfallscontainrar.

– Jag har en varierad roll som innehåller flera olika bitar. Det händer alltid mycket positivt – här står det aldrig stilla! säger Peter glatt. Tillsammans med mina fyra kollegor på kontoret planerar jag turerna och har kontakt med våra chaufförer. Mitt främsta ansvarsområde gäller vårt återvinningssystem med totalt 750 glas-igloos i hela Skåne, Kronoberg, Halland och halva Blekinge. De har nyligen utrustats med en nivåvakt – en effektiv lösning som mäter och signalerar när det är dags för tömning.

Att våra fordon är i gott skick är oerhört viktigt för oss för att säkerställa tryggheten för våra chaufförer och leveranserna till våra kunder. Genom löpande besiktningar och god kontakt med vår samarbetsverkstad i Malmö har Peter styr på att de alltid rullar tryggt på vägarna.

Peter, som varit en trogen del av Ekdahls-teamet under många år, började sin bana inom branschen som lastbilschaufför, ofta med glasåtervinning i lasten. Fortfarande händer det att han rycker in vid specialuppdrag som snöröjning och saltning på Öresundsbron, som vi på Ekdahl Miljö ombesörjer under vita vintrar.

– Jag tycker det är väldigt roligt att köra och kör så mycket jag kan och hinner! Det är en stor fördel i planeringen av turerna att själv ha erfarenhet av att vara ute på vägarna, säger Peter. Det blir ett helhetstänk som är bra att ha med sig.

Att erbjuda smarta, effektiva lösningar är några av våra ledord på Ekdahl Miljö. Hos oss kan både privatpersoner och företag hyra avfallscontainers av olika storlek för både brännbart-, trädgårds- och byggavfall.

– Vi tar hand om all logistik, lämnar containern på plats hos dig och hämtar den när du fyllt den. Vi försöker alltid vara snabba och möta kundens önskemål och behov, så du kan ha containern på plats redan dagen efter att du kontaktat oss.