Till minne av Ralf Ekdahl

15/6 – 2021.

En bullrande röst har tystnat. En röst så fylld av kraft, driv och liv har lämnat vårt företag. I går somnade vår omtyckta och högt respekterade Ralf Ekdahl in efter en tids sjukdom.

För familjen Ekdahl har åkeriet alltid varit en betydande del, det startades av Stig och Gunvor Ekdahl i Skurup år 1965 . För Ralf Ekdahl var det självklart att han en dag skulle bli en del av familjeföretaget.

Redan som barn älskade han lastbilar och när han som tonåring började yrkesarbeta gjorde han det med målet att en dag kliva in i företaget. Den dagen han fick körkortet i sin hand tog han en aktiv roll i arbetet med kunderna, samtidigt som han själv rattade transporterna över Sveriges vägnät. I början av 1990-talet tog han och syster Ingela över familjeföretaget. Som kompanjoner och syskon styrde de det växande företaget. Ingela skötte arbetet på kontoret, medan Ralf såg logistiska möjligheter för varje kund. Med pondus och auktoritet hittade han smarta och effektiva lösningar på de mest varierande logistiska problem.

Kunden i fokus

Oavsett hur tilltrasslad situationen var såg han en öppning. Han tog sig an situationen och satte kundens i fokus. Tillsammans med Ingela bildade han ett dreamteam. Ralf såg möjligheterna och tog plats, medan Ingela ifrågasatte och tog resonemanget till en hanterbar nivå. De var kompanjoner, syskon och varandras trygga punkt.

När Ralf och Ingela Ekdahl sålde delar av företaget till Bring flyttade han över till en VD-post inom den svenska delen av det norska företaget. Ingela stannade däremot kvar i familjeföretaget Ekdahl Miljö.

Efter ett par år återvände Ralf hem till Skurup. Det var naturligt för honom att komma tillbaka till familjeföretaget som alltid har funnits med i hans hjärta. Familjeföretaget tog avstamp i en ny utveckling och Ralf tog återigen en stor roll i företaget han älskade. Med sin styrka och ambition drev han på utvecklingen, njöt av att återigen vara en del av en växande verksamhet, träffa nya människor och utveckla företaget.

Ett stort engagemang

Han var duktig på att prata med människor, möta kunder och se deras behov, möta anställda och delegera rätt uppgift till rätt person. Ralf fanns där, trygg och stark för sina vänner, för sina anställda och sin älskade familj. Han var rak och tydlig i alla situationer, hade en förmåga att samla människor, få dem att arbeta tillsammans och se lösningar även i svåra tider.

Han ville att var och en som arbetar för Ekdahl Miljö skulle vara stolt över det arbete som vi alla genomfört tillsammans och det som vi står för. Vi håller vårt ord, ser lösningar och sätter kunden i fokus. Det är någonting som vi alltid kommer att ta med oss. Även om en bullrande röst, fylld av kraft och driv, har tystnat, finns Ralf kvar hos oss.

Hans styrka och engagemang kommer alltid att vara en stor del av Ekdahl Miljö.

Ralf Ekdahl blev 59 år gammal, efterlämnar hustrun Margareta, barnen Madeleine, Henrik och Christina samt systern Ingela med familj.